Ozonla tertemiz sağlıklı ortamlar… otomobilinizi ozonla dezenfeksiyon yapıyoruz. Ozon, 3 tane oksijen atomunun bir araya gelmesiyle oluşur ve havada uçuşan mikroorganizmalara yapışarak hücre duvarlarının parçalanmasına ve böylece yok olmasına neden olur.
Sigara dumanı, yiyecek, evcil hayvan kokusu gibi sinmiş kokulardan ve aracınızdaki bakteri ve mantarlardan 30 dakikada kurtulabilirsiniz. Bu yöntem ile havadaki oksijen “02” molekülleri ozona “03” dönüştürülerek hem en derindeki kokuların bile yok olması hem de otomobilinizdeki bakterilerin ölmesi sağlanır. “AB Çevre Ödüllü” bu temizleme teknolojisi, birçok koku kirliliği ile savaşarak enfeksiyon hastalıklarının bulaşma riskini azaltır. Koku üreten bakteri ve mantarların %99.9’unu öldürür.
1-Mikrop kırıcı olarak ,
2-Koku giderici olarak,
3-Ortamı kirleten pek çok organik molekülün yok edicisi olarak kullanılabileceği ispat edilmiştir.
Ozon gazı bilinen bütün virüs, bakteri, mantar, maya ve küf çeşitleri için yok edici etkiye sahiptir.
Havadaki bakterileri ve mikropları etkisiz hale getirerek sterilizasyon sağlar.
Ortamda bulunan ağır metalleri, solvent buharlarını, zehirli gazları oksitleyip bozarak, kanserojen ve diğer zararlı etkilerini yok eder. Havadaki sigara dumanı, ince tozlar ve benzer partikülleri birleştirip çöktürür.
Ortamdaki hava kirliliği ve kötü kokuları yok etmesi sayesinde, insanlarda ferahlık ve zindelik hissi yaratır.
Tamamen steril bir ortamda ise, benzer bir atom ile birleşerek iki atomlu normal bir oksijen molekülü meydana getirdiğinden diğer dezenfektan maddelerinin aksine atık madde bırakmaz ve yan ürün oluşturma riski taşımaz.
Ozon Nasıl Elde Edilir?
Bir enerji kaynağı tarafından atomlarına ayrılan oksijen molekülleri (O2) tek bir oksijen molekülü ile çarpıştırılır ve Ozon gazı elde edilir. Kısacası; önce O2 molekülü O+O şeklinde ayrıştırılıyor, sonra bunlar da tekrardan O2 ile birleştiriliyor. Ancak burada kurulan O2+O bağı zayıf bir bağ. Bu yüzden kısa süre içerisinde tekrar bozulabilir ki yazının devamında bundan da kısaca bahsedeceğiz.
Öte yandan; Ultraviyole Işık da ozon elde etmek için kullanılan bir başka yöntemdir. 160 – 240 nanometra dalga boyu arasındaki ultraviyole ışık da oksijen moleküllerini atomlarına ayırır ve bu atomları tekrar bir oksijen molekülü ile birleştirerek Ozon (O3) meydana getirir.
Otomobilinizi Ziebart İstasyonlarında büyük ozon jeneratörleriyle dezenfekte ettirebilirsiniz.
Telif Hakkı © 2025 Ziebart Türkiye tescilli markadır. Tüm hakları saklıdır.